nieuws

24.01.2013

Juryleden en tentoonstellingslocatie Prix de Rome bekend

De juryleden van de Prix de Rome zijn bekend. Kathleen Bühler (curator Kunstmuseum Bern), Ann Goldstein (directeur Stedelijk Museum Amsterdam), Nicoline van Harskamp (beeldend kunstenaar en winnaar Prix de Rome 2009), Navid Nuur (beeldend kunstenaar) en Domeniek Ruyters (hoofdredacteur Metropolis M). Voorzitter is Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds).

Deze internationale jury zal in de 2e helft van maart een shortlist van 4 kunstenaars selecteren uit de lijst van circa 60 namen die momenteel worden voorgedragen door een groep van 35 scouts. Binnenkort zal het Mondriaan Fonds, dat de Prix de Rome met ingang  van dit jaar organiseert, bekend maken welke kunstenaars zijn voorgedragen.

De shortlist-kunstenaars krijgen een werkbudget en de opdracht om nieuw werk te maken dat wordt getoond in een groepstentoonstelling bij de Appel arts centre. Tijdens deze tentoonstelling volgt in november een tweede juryronde, waarna de winnaar van de Prix de Rome bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt een bedrag van € 40.000 en een werkperiode in Rome.

Klik hier voor meer informatie over de Prix de Rome.

 

« nieuwsoverzicht