nieuws

Prospects&Concepts - Mondriaan Fonds toont talent in Rotterdam

Op 6 februari opent in Rotterdam de tentoonstelling Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds toont talent. De tentoonstelling omvat het werk van 35 veelbelovende Nederlandse (of in Nederland residerende) kunstenaars die in 2011 een bijdrage ontvingen om een start te kunnen maken met hun carrière.

Klik hier voor het overzicht van de deelnemende kunstenaars.

Curator Wim Waelput stelde de tentoonstelling in opdracht van het Mondriaan Fonds samen. In zijn keuze van de werken benadrukt hij hoe het hybride karakter van de hedendaagse kunstenaarspraktijken zich ontwikkelt tot nieuwe grensoverschrijdende vormen van beeldende kunst. Hoe traditionele tegenstellingen zich ondergraven: een gerationaliseerd werkproces kan uitdrukking geven aan een poëtisch verlangen, abstractie heeft het vermogen om puur realisme in zich te dragen, traditie kan een ijkpunt zijn voor een vernieuwde blik, een historisch objectiverend kader wordt ingezet voor een beter begrip van de individuele subjectiviteit en het verlies aan het authentieke beeld geeft soms betekenis aan het origineel.

Het Mondriaan Fonds gaat deze tentoonstellingen jaarlijks organiseren om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de combinatie met Art Rotterdam wil het Mondriaan Fonds een brede groep geïnteresseerden de kans geven om met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

De tentoonstelling zal plaatsvinden in LantarenVenster, om de hoek van Art Rotterdam. Er is voor deze ruimte gekozen omdat het dicht bij de locatie van de kunstbeurs is en tevens een extra publiek kan trekken van de bezoekers van de (arthouse)films in Lantaren/Venster. De tentoonstelling is daarom ook ’s avonds open.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam
6 februari 15.00-22.00 uur
7 t/m 10 februari: 12.00-22.00 uur
Entree € 2*
bezoekers van Art Rotterdam: € 1*
*inclusief bezoekersgids met informatie over de tentoonstelling, de kunstenaars en de werken.

Performances:
Call it a Cat When it Grins / GRAPHIS N ° 127
Lezing-performance door Rana Hamadeh
Woensdag 6 februari om 18.30 uur

The Image After
Performance door Eva Olthof
woensdag 6 februari om 18.00 uur
Vrijdag 8 februari om 20.00 uur
Zaterdag 9 februari om 20.00 uur

« nieuwsoverzicht