nieuws archief

overzicht

13 mei Open Huis beeldende kunst en erfgoed

Op dinsdag 13 mei, tussen 15.00 en 19.00 uur, organiseert het Mondriaan Fonds een Open Huis voor beeldend kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers en medewerkers van musea, erfgoed- en presentatie-instellingen. Heeft u plannen voor een project, nieuw werk, een presentatie, onderzoek, tentoonstelling, samenwerking, opdracht, aankoop of een andere activiteit? Wilt u weten of deze plannen in aanmerking komen voor een bijdrage van het Mondriaan Fonds? Twijfelt u welke bijdrage het best bij de plannen past? De medewerkers van het Mondriaan Fonds staan klaar om u te informeren over de mogelijkheden van de verschillende bijdragen die het fonds aanbiedt.

Daarnaast wordt een programma georganiseerd met sprekers die vertellen over hun ervaringen met projecten die met bijdragen van het Mondriaan Fonds werden ondersteund. Sprekers zijn:

15.30 uur: Björn Stenvers, coördinator van het Samenwerkingsoverleg Amsterdamse Musea, over de samenwerking tussen een groot aantal Amsterdamse musea.

16.30 uur: Giselle Vegter (Pauluskerk, Rotterdam) en Marieke van der Lippe (beeldend kunstenaar) vertellen over hun samenwerken bij de opdracht die de Pauluskerk aan Van der Lippe verstrekte.

17.30 uur: Witte van Hulzen (beeldend kunstenaar) over zijn stageperiode bij Jan Fabre. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden van de nieuwe Bijdrage Talentontwikkeling in Internationale Context.

Van 15.00 tot 19.00 uur zijn bovendien niet alleen de medewerkers van het Mondriaan Fonds aanwezig, ook Artist Talks, Platform BK, Materiaalfonds en Landelijk Contact Museumconsulenten zijn aanwezig om te vertellen wat zij te bieden hebben. Lees ook het blog van Birgit Donker.

Locatie: Mondriaan Fonds, Brouwersgracht 276, Amsterdam.

Uiteraard kunt u ook voor uw vragen op een ander moment contact opnemen met medewerkers van het Mondriaan Fonds.