nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde regelingen opdrachtgeverschap

Het Rijksmuseum ontving onlangs een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor een opdracht aan fotograaf Hans van der Meer

Vrijdag 28 november is de eerstvolgende deadline voor instellingen en andere opdrachtgevers om een aanvraag in te dienen voor bijzondere samenwerkingen en projecten met beeldend kunstenaars. Aangevraagd kan worden voor de Bijdrage Opdrachtgeverschap en de Werkbijdragen Jong Talent+Opdrachtgever en Bewezen Talent+Opdrachtgever.

Een Bijdrage Opdrachtgeverschap is bedoeld voor publiek-private opdrachtgevers die openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten willen realiseren. De plannen kunnen gericht zijn op projecten met een blijvend karakter, die eventueel door de opdrachtgever worden aangekocht, maar ook op meer tijdelijke projecten.

Een opdrachtgever die voor minimaal 12 maanden een samenwerking wil aangaan met een startende kunstenaar kan een aanvraag doen voor een Werkbijdrage Jong Talent+Opdrachtgever. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de productie van nieuw werk, waarbij de opdrachtgever de intentie heeft het werk aan te kopen en/of het werk van de kunstenaar intensief te volgen en onder de aandacht van het publiek te brengen.

Voor een samenwerking met een kunstenaar die minimaal 6 jaar professioneel werkzaam is, kan een Werkbijdrage Bewezen Talent+Opdrachtgever worden aangevraagd. Net als een Werkbijdrage Jong Talent+Opdrachtgever kan de bijdrage gebruikt voor de productie van nieuw werk, waarbij de opdrachtgever de intentie heeft het werk aan te kopen en/of het werk van de kunstenaar intensief te volgen en onder de aandacht van het publiek te brengen. De samenwerking duurt ten minste 24 maanden.