nieuws archief

overzicht

Genomineerden de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend

De genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend gemaakt. Op donderdag 11 december worden de winnaars van de categorieën Essay (prijs: € 2.500 + persoonlijke mentor)  en Recensie (prijs: € 2.500 + persoonlijke mentor) gepresenteerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor deze vierde editie ontving de organisatie 28 inzendingen in de categorie Essay, 25 inzendingen in de categorie Recensie en 5 inzendingen in de categorie Visuele Kritiek. De jury nomineerde in totaal 6 auteurs:

ESSAY
Laure van den Hout, 1986
Sarah Késenne, 1980
Fabiënne Rachmadiëv, 1985

RECENSIE
Laurens Otto, 1988
Richtje Reinsma, 1979
Sam de Wilde, 1982

Omdat de kwaliteit van de inzendingen in de nieuwe categorie Visuele Kritiek niet aansloot bij de ambities van de jury is besloten geen prijs uit te reiken in deze categorie. De Visuele Kritiek werd in het leven geroepen in het kader van vernieuwing en verrijking van de klassieke vormen van kunstkritiek. Uiteraard willen we dit initiatief wel verder stimuleren en blijven we investeren in deze nieuwe vorm. Vandaar dat een deel van de prijsuitreiking in het teken zal staan van de Visuele Kritiek.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 11 december a.s. in het Stedelijk Museum Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt. De uitreiking begint om 17.00 uur en vindt plaats in het Teijin Auditorium. Reserveren is verplicht: stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar reservations@stedelijk.nl onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 11 december 2014’.
Toegangsprijs: €2.50 plus geldig toegangsbewijs voor het museum.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tweejaarlijkse prijs staat open voor jong talent tot 35 jaar en wil hen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen en ze een extra duwtje geven in de richting van een professionele carrière.

Mediapartners 2014: De Groene Amsterdammer, hard/hoofd, H ART. Met dank aan: AICA Nederland, Domein voor Kunstkritiek, Laboratorium Actuele Kunstkritiek en een anonieme donateur.