nieuws archief

overzicht

Cultureel reisprogramma Mijn Stad voor RTL4

aflevering 1, Mijn Stad, RTL4, video still, CityFilm aflevering 1, Mijn Stad, RTL4, video still, CityFilm

Vanaf zondag 7 december om 15:20u zendt RTL4 wekelijks een cultureel reisprogramma uit over de steden Leeuwarden, Alkmaar, Groningen, Middelburg, Assen, ’s-Hertogenbosch en Hilversum. Het Mondriaan Fonds draagt hieraan bij in de vorm van een kort item over een activiteit of project dat gerelateerd is aan een van zijn bijdragemogelijkheden. Het is een nieuwe gelegenheid om kunst en erfgoed zichtbaar te maken onder een brede doelgroep. De items staan op de website van het Mondriaan Fonds.

Het eerste item dat op 7 december wordt uitgezonden gaat over de tentoonstelling ‘ferhaal fan Fryslân’ die nog tot en met 31 december te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden. Femke Haijtema, hoofd publiek en programma van het Fries Museum, vertelt over deze tentoonstelling die tot stand is gekomen met een Projectinvestering Erfgoed en Beeldende Kunstinstellingen. Klik hier voor het item.

Andere items zijn:
14 december: over de samenwerking tussen Museum Kranenburgh in Bergen en beeldend kunstenaar Chiel Kuijl. In opdracht van het museum maakte Kuijl het project ‘Concentraties’, een interactieve touwsculptuur met schommels en plateaus waar bezoekers gebruik van kunnen maken. (Bijdrage Opdrachtgeverschap). Klik hier voor het item.

21 december: over het werk van beeldend kunstenaar Coen Vunderink aan de hand van een bezoek aan zijn atelier in Groningen. (Werkbijdrage Jong Talent). Klik hier voor het item.

28 december: over het werk van beeldend kunstenaar Koen Delaere tijdens een werkperiode in De Vleeshal in Middelburg. Delaere ontving een Vrije Beurs Praktijkverdieping voor een onderzoeksperiode bij de grafische werkplaats PlaatsMaken. (Vrije Beurs Praktijkverdieping). Klik hier voor het item.

4 januari: over de samenwerking tussen beeldend kunstenaar Hans Hoekstra en het Drents Museum in Assen. Harry Tupan, adjunct-directeur Drents Museum vertelt over de totstandkoming van de tentoonstelling Hans Hoekstra – All of us die nog tot en met 11 januari te zien is in Assen. (Werkbijdrage Jong Talent + Opdrachtgever). Klik hier voor het item.

11 januari: beeldend kunstenaar Simon Schrikker vertelt over zijn werk en de KunstKoop in Galerie Majke Hüsstege in ’s-Hertogenbosch. (KunstKoop). Klik hier voor het item.

18 januari: over het onderzoek van Liselotte Doeswijk naar 50 jaar Nederlands televisie-decor. In het archief bij Beeld en Geluid in Hilversum laat zij bijzondere voorbeelden zien van decorontwerper Peter Zwart die in de beginperiode van televisie decors heeft gemaakt. (Projectinvestering Bemiddelaar). Klik hier voor het item.