nieuws archief

overzicht

Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken

Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken. Ontworpen door Hendrik-Jan Hunneman Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken. Ontworpen door Hendrik-Jan Hunneman

In het kader van het Nederland-Vlaanderen jaar organiseren het Mondriaan Fonds en Kunstenpunt (Flanders Arts Institute) tijdens Art Rotterdam een presentatie van kunstenaarsboeken en bijzondere kunstboeken uit Nederland en Vlaanderen. Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die zijn uitgevoerd in de vorm van een boek, meestal in een zeer kleine oplage. De selectie van de getoonde boeken wordt gemaakt door Maaike Lauwaert (curator, kunstcriticus) en Luc Derycke (ontwerper, uitgever). De presentatie is te zien in het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle Fabriek, bij de Prospects & Concepts tentoonstelling. In 2015 wordt gevierd dat het Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland twintig jaar bestaat.

In de CitizenM-Lounge van Art Rotterdam wordt op donderdag 5 februari van 13:45 tot 14:45u een bijeenkomst georganiseerd over kunst(enaars)boeken. Zes experts uit Vlaanderen en Nederland spreken over het belang van kunstenaarsboeken en over de omstandigheden waarin die tot stand komen. Met: Lorenzo Benedetti (de Appel arts centre), Koen Brams (curator en schrijver), Nico Dockx (kunstenaar), Wilfried Huet (uitgever Gagarin), Samuel Saelemakers (curator Witte de With) en Esther de Vries (vormgever).

Flanders Art Institute