nieuws archief

overzicht

Bijeenkomst over opdrachtgeverschap op 27 augustus

Schetsontwerp ‘Portal’ voor Gemeente Zwolle, Ram Katzir en Hertog Nadler Schetsontwerp ‘Portal’ voor Gemeente Zwolle, Ram Katzir en Hertog Nadler

Op donderdag 27 augustus organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met DordtYart een bijeenkomst over opdrachtgeverschap waar onder andere de uitkomsten van een evaluatie naar de Bijdrage Opdrachtgeverschap gepresenteerd worden. Uit het door onderzoeksbureau Urban Paradoxes in opdracht van het Mondriaan Fonds uitgevoerde onderzoek blijkt onder meer dat de regeling extra middelen genereert voor de beeldende kunst. Download hier het persbericht. De bijeenkomst vindt van 15.00 tot 17.30 uur plaats bij DordtYart in Dordrecht.

Tijdens de bijeenkomst zal aan de hand van een aantal concrete opdrachtsituaties (waaronder DordtYart en de Pauluskerk in Rotterdam) worden gesproken over actuele kwesties op het gebied van kunst in de publieke ruimte en over de mogelijkheden die er zijn om opdrachtgeverschap voor de beeldende kunst in Nederland beter voor het voetlicht te brengen. Aan de orde komt onder meer de vraag op welke manier je partijen van buiten de kunst – commerciële partijen en bedrijven, particuliere opdrachtgevers en sociale en maatschappelijke organisaties – kunt stimuleren een opdracht te geven aan beeldend kunstenaars. Daarnaast wordt vanuit de praktijk van opdrachtgevers, bemiddelaars en kunstenaars besproken wat de ingrediënten zijn voor een goede opdracht.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.30 uur welkom door Lyda Vollebregt (DordtYart)
15.35 uur Birgit Donker over de regeling opdrachtgeverschap en wat die tot dusver heeft opgeleverd
16.00 uur Sandra Trienekens (Urban Paradoxes) met presentatie uitkomsten onderzoek en met een reactie van Birgit Donker
16.20 uur Twee praktijksituaties: DordtYart (met opdrachtgever Arie Jaap Warnaar en kunstenaars Frank Havermans en Zoro Feigl) en de Pauluskerk Rotterdam (met opdrachtgever ds. Dick Couvée en Anton Hoeksema van de CBK Rotterdam en kunstenaar Marieke van der Lippe)
17.30 uur afsluiting en daarna borrel
Moderator: Gerrit Willems, conservator hedendaagse kunst Dordrechts Museum.

Aanmelden: via de reserveringspagina bijeenkomst opdrachtgeverschap
Locatie: DordtYart, Maasstraat 11, Dordrecht

Tot ziens op 27 augustus in Dordrecht.