nieuws archief

overzicht

Open oproep voor kunstenaars en bemiddelaars die een stage of mentoringtraject willen volgen

Musea Brugge, Sint-Janshospitaal Musea Brugge, Sint-Janshospitaal

Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars en bemiddelaars de mogelijkheid om hun ontwikkeling een internationale impuls te geven en hun netwerk te vergroten middels een stage bij Musea Brugge (voor bemiddelaars) of een mentoringtraject te volgen bij de Belgische kunstenaar Michel François en de Duitse kunstenaar Anton Henning (voor kunstenaars).

Beeldend kunstenaars kunnen een mentoringtraject volgen bij de Belgische kunstenaar Michel François (Brussel) en de Duitse kunstenaar Anton Henning (Manker). Het traject bestaat uit een aantal ontmoetingen om de ontwikkeling en de voortgang van het werk te bespreken en te komen tot een uitwisseling van ideeën, inspiratiebronnen en ervaringen. Doel van het project is om de inhoudelijke expertise van internationaal succesvolle en ervaren beeldend kunstenaars te koppelen aan gemotiveerde beeldend kunstenaars uit Nederland. Op basis van gesprekken en bezoeken worden de kunstenaars begeleid bij het realiseren van hun ambities en plannen, bij hun artistieke ontwikkeling, professionalisering en positionering.

Bemiddelaars wordt de mogelijkheid geboden om hun ontwikkeling een internationale impuls te geven en hun netwerk te vergroten door een leerplek bij een gerenommeerd instituut in het buitenland: Musea Brugge in Brugge. De bemiddelaar ontwikkelt tijdens de leerperiode in overleg met publiekswerkers en de wetenschappelijk staf van Musea Brugge een voorstel om onderdelen van de collectie op een attractieve manier aan een (virtueel) publiek te tonen.

Deadline aanmeldingen
De deadline voor aanmeldingen is op 27 november 2015. Er wordt naar gestreefd de selectie halverwege december 2015 afgerond te hebben.

Overigens kan het hele jaar door voor een zelf georganiseerde stage of leerplek bij een gerenommeerde buitenlandse instelling of kunstenaar een aanvraag worden ingediend binnen de regeling Talentontwikkeling in Internationale Context.

Klik hier voor de Open Oproep: Bijdrage Talentontwikkeling in Internationale Context.