nieuws archief

overzicht

Beeldbepalers – Barbara Visser

Barbara Visser - The End of Fear Barbara Visser - The End of Fear

Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen deze serie krijgen Nederlandse beeldend kunstenaars voor één avond De Balie beschikbaar als laboratorium, als platform voor een zelf samengesteld programma. In samenwerking met andere kunstenaars, met wetenschappers, theatermakers, schrijvers en journalisten presenteren zij nieuw werk of zetten ze bestaand werk in een ander daglicht. Ze delen in aanwezigheid van het publiek hun gedachten over hun werk en deze tijd.

Maandag 21 maart om 20:00 uur is Barbara Visser Beeldbepaler. Barbara Visser is beeldend kunstenaar en werkt met film, fotografie en tekst. Voor haar werk ontving zij vele prijzen en onderscheidingen. Daarnaast is ze voorzitter van de Akademie van Kunsten (KNAW). Haar avond heeft als titel The End of Fear en als ondertitel Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III revisited. Vijftig jaar na Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue onderzoekt Visser aan de hand van de levensloop van dit beroemde, befaamde en beweende schilderij, opnieuw de vraag: wat is kunst? Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Het belangrijkste abstracte schilderij van de twintigste eeuw heeft veel meer opgeroepen dan alleen deze provocerende vraag.

Voor meer informatie en tickets zie de website van De Balie.

Eerdere gasten in de serie Beeldbepalers waren beeldend kunstenaar Joep van Lieshout (Atelier Van Lieshout) en schilder Ronald Ophuis. Beeldbepalers is voor het Mondriaan Fonds een pilotproject om de zichtbaarheid van beeldende kunst te vergroten.