nieuws archief

overzicht

Jaarverslag 2015: reflectie en vooruitkijken

Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015

Het jaarverslag van het Mondriaan Fonds is verschenen, in gedrukte vorm en online. Voor het Mondriaan Fonds was 2015 een jaar van reflectie en vooruitkijken. Halverwege de lopende cultuurplanperiode blikte het fonds terug op de resultaten van de afgelopen twee jaren en werden de plannen gevormd voor de jaren 2017 tot en met 2020. Het Mondriaan Fonds verzorgde bovendien twee van de belangrijkste staatsevenementen op het gebied van beeldende kunst: de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2015 (De Telegraaf roemde de centrale kunstenaar herman de vries: ‘Trots van Nederland in Venetië’) en de uitreiking van de Prix de Rome Beeldende Kunst aan Magali Reus.
En natuurlijk deed het fonds in 2015 datgene waarvoor het op aarde is: het stimuleren van relevante initiatieven en waardevolle projecten op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het aantal aanvragen en toekenningen – van fossiel tot video – steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Voorbeelden van bijzondere projecten en activiteiten waaraan het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen, staan in dit jaarverslag.

De uitgebreide jaarcijfers en beschrijvingen van alle projecten en activiteiten die in 2015 een bijdrage ontvingen staan op de leestafel.

 

Bekijk hier het jaarverslag online: