nieuws archief

overzicht

Nieuwe Open Oproep Residency Arita, Japan

Arita, Japan Arita

Eind vorig jaar schreef het Mondriaan Fonds samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de Open Oproep Residency Arita Japan uit. Uit de in totaal 66 aanvragen zijn twee ontwerpers en twee beeldend kunstenaars geselecteerd voor een residency periode van drie maanden in 2016.

Voor een residency periode in 2017 schrijft het Mondriaan Fonds samen met het Stimuleringsfonds Creative Industrie opnieuw de Open Oproep Residency Arita Japan uit. Ontwerpers en beeldend kunstenaars worden opgeroepen om hiervoor een voorstel in te dienen.

De aanleiding voor deze residency is de viering van het 400-jarig bestaan van het Japanse Arita Porselein in 2016. Zie ook: www.2016arita.com. Het specifieke Arita-porselein staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit, waarbij het handschilderwerk centraal staat.

De werkperiode in Japan biedt aan veelbelovende kunstenaars en ontwerpers de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en hun eigen werk te ontwikkelen, waarbij er een intensieve wisselwerking moet ontstaan met de betrokken porseleinproducenten in de regio.
De werkperioden die worden aangeboden zijn:
– 1 juni tot en met 31 augustus 2017
– 1 september tot en met 30 november 2017

De residency kan alleen aangevraagd worden door beeldend kunstenaars of ontwerpers (via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie). De deadline voor het indienen van een aanvraag is op 17 juni 2016. Voor meer informatie over Arita en de selectieprocedure voor beeldend kunstenaars klik hier.