nieuws archief

overzicht

Mondriaan Fonds krijgt extra geld voor zichtbaar maken mobiel erfgoed

Minister Bussemaker heeft besloten 900.000 euro beschikbaar te stellen aan het Mondriaan Fonds om de zichtbaarheid te vergroten van mobiel erfgoed. Het gaat om onder meer historische (zweef)vliegtuigen, schepen, treinen en fietsen.

Dat heeft minister Bussemaker bekend gemaakt in de Toonbeelden van Mobiel Erfgoed die ze heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. De Toonbeelden laten ontwikkelingen en gebeurtenissen in de geschiedenis van Nederland zien waar mobiel erfgoed een grote rol bij speelde. De komende jaren wil Bussemaker met geld initiatieven zoals Toonbeelden verder ondersteunen, zodat de zichtbaarheid van mobiel erfgoed vergroot wordt.

Lees hier het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.