nieuws archief

overzicht

Lancering internationale mapping

Homepage mapping Homepage mapping

Het Mondriaan Fonds lanceert een nieuwe digitale wereldkaart die een overzicht biedt van internationale activiteiten waaraan het fonds bijdraagt. De kaart geeft een rijk beeld van de zichtbaarheid van Nederland in het buitenland en de variëteit van de bijdragen. Zo omvatten de internationale activiteiten van het Mondriaan Fonds: de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië, de jaarlijkse oriëntatiereis, het bezoekersprogramma voor buitenlandse kunstprofessionals, gastateliers in het buitenland voor kunstenaars en bemiddelaars, en de presentatie van hedendaagse beeldende kunst uit Nederland door buitenlandse instellingen en op buitenlandse kunstbeurzen.

De mapping maakt inzichtelijk wat tot stand wordt gebracht met de bijdragen van het fonds – over de hele wereld. Op welke manieren kunst uit Nederland zichtbaar wordt gemaakt. Daarnaast is het een instrument voor (inter)nationale aanvragers en andere geïnteresseerden in de mogelijkheden die het Mondriaan Fonds biedt en welke contacten over alle werelddelen interessant zouden kunnen zijn.

De digitale kaart toont op dit moment de internationale activiteiten van 2013 tot en met 2015. In de loop der tijd zal deze verder worden aangevuld met data uit de jaren ervoor en erna.

De digitale wereldkaart is hier te vinden.

Ontwerp: Maurits de Bruijn