nieuws archief

overzicht

Kunst(enaars)boeken uit Nederland en Vlaanderen op Frankfurter Buchmesse

Offprint London Offprint London

Nederland en Vlaanderen zijn in 2016 gezamenlijk eregast op de Frankfurter Buchmesse. Ter gelegenheid hiervan presenteren het Mondriaan Fonds en Kunstenpunt (Flanders Arts Institute) een selectie van 32 recente en bijzondere kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland op de boekenbeurs, van 19 tot 23 oktober 2016. De selectie werd gemaakt door kunsthistoricus Roos van der Lint voor Nederland en door vormgever, uitgever en curator Luc Derycke voor Vlaanderen. De kunst(enaars)boeken worden gepresenteerd op een gezamenlijke stand met de Best Verzorgde Boeken uit Vlaanderen en Nederland.

Zestien Nederlandse en zestien Vlaamse kunst(enaars)boeken, gepresenteerd op speciaal daarvoor ontworpen tafels door Hendrik-Jan Hunneman, geven een staalkaart van het bijzondere talent uit de lage landen.

De volledige selectie van de kunstenaarsboeken vind je hier.

In een filmpje geven curatoren Luc Derycke en Roos van der Lint een voorproefje van hun selectie kunst(enaars)boeken.

Op 20 oktober 2016 van 14:30 tot 16:00u vinden in hal 4.1. (Art+) van Frankfurter Buchmesse panelgesprekken plaats over kunstenaarsboeken met als sprekers Roger Willems (Roma Publications), Astrid Vostermans (Valiz), Luc Derycke (MER. Paper Kunsthalle), Sofie Dederen (Frans Masereel Centre), Tamara Berghmans (Fotomuseum Antwerpen). Moderator: Guus van Engelshoven (de Appel arts centre). Bezoekers die deze panelgesprekken willen bijwonen kunnen 50 procent promotiereductie krijgen (balie FBM16 team).

Locatie: Frankfurter Buchmesse, Messegelande, Ludwig-Erhard-Anlage 1, 60327 Frankfurt am Main