nieuws archief

overzicht

Oriëntatiereis naar Iran en Armenië

Oriëntatiereis 2016 - Iran en Armenië Oriëntatiereis 2016 - Iran en Armenië

James Beckett (beeldend kunstenaar), Nathanja van Dijk (directeur A Tale of a Tub), Zippora Elders (artistiek directeur Fort bij Vijfhuizen), Jaap Guldemond (hoofdcurator tentoonstellingen EYE), Eelco van der Lingen (directeur Nest Den Haag) en Paulien Oltheten (beeldend kunstenaar) zullen vanuit Nederland deelnemen aan de oriëntatiereis van het Mondriaan Fonds, die dit jaar plaatsvindt van 30 oktober tot en met 12 november. Het reisdoel is Iran (Tehran en Isfahan) en Armenië (Yerevan en Gyumri).

De reis wordt in samenwerking met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Foundation en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd. In totaal nemen zeventien personen deel aan de reis; van wie zes deelnemers uit Nederland die door het Mondriaan Fonds worden geselecteerd. Zij bezoeken diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. De reis zal van dag tot dag te volgen zijn op een speciale blog.

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Het doel van de reizen is kennisvermeerdering, visieverbreding en netwerkvorming binnen de culturele sector. De reis is voor de deelnemers vaak het begin van een dialoog met langdurige relaties tot gevolg.

Eerdere reizen gingen naar: Chili en Colombia (2015), Korea en Japan (2014), Estland, Litouwen, Polen, Slowakije en Hongarije (2013); Indonesië en China (2012); Mali, Senegal en Marokko (2011); Nigeria, Turkije en Mali (2010); Brazilië, Argentinië en Peru (2009); Bangladesh, India, Verenigde Arabische Emiraten (2008); Mexico, Curaçao (2007); Senegal, Zuid-Afrika (2006); China (2005) en het Midden-Oosten (2004).