nieuws archief

overzicht

Via Mondriaan Fonds naar Fonds Kwadraat

Fonds Kwadraat Fonds Kwadraat

De laatste aanvraagronde van dit jaar voor rentevrije leningen voor kunstenaars, vormgevers en kunstenaarsinitiatieven bij Fonds Kwadraat sluit op 18 november.

Fonds Kwadraat is een onafhankelijk stichting die rentevrije leningen verstrekt aan kunstenaars, fotografen en ontwerpers via een ‘revolving fund’, waarbij leningen terugvloeien naar het leenkapitaal. Het Mondriaan Fonds werkt sinds 2011 nauw samen met Fonds Kwadraat via het Mondriaan Materiaalfonds. Kunstenaars die een bijdrage van het Mondriaan Fonds krijgen, kunnen zonder extra toetsing aanvragen bij Fonds Kwadraat. Zij kunnen bijvoorbeeld een lening aanvragen voor de eigen bijdrage die het fonds vraagt.

Sinds 2015 zijn de mogelijkheid om te lenen bij Fonds Kwadraat verruimd. Naast leningen voor het ontwikkelen, maken en presenteren van werk of een publicatie, kan ook aangevraagd worden voor aanschaf van apparatuur of het maken van een website. Ook kleine kunstinstellingen en kunstenaarsinitiatieven kunnen een lening aanvragen.

Bekijk voor meer informatie over het aanvragen van leningen de website van Fonds Kwadraat.