nieuws archief

overzicht

Beeldbepalers – Renzo Martens

Renzo Martens Renzo Martens

Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen deze serie krijgen Nederlandse beeldend kunstenaars voor één avond De Balie beschikbaar als laboratorium, als platform voor een zelf samengesteld programma. In samenwerking met andere kunstenaars, met wetenschappers, theatermakers, schrijvers en journalisten presenteren zij nieuw werk of zetten ze bestaand werk in een ander daglicht. Ze delen in aanwezigheid van het publiek hun gedachten over hun werk en deze tijd.

Zaterdag 19 november om 16:00 uur is beeldend kunstenaar Renzo Martens Beeldbepaler. Martens neemt het publiek mee in zijn project Lusanga Research Centre on Art and Economic Inequality in de Democratische Republiek Congo. Martens wil met deze onderneming de geëngageerde kunstmachine, van maker tot consument, winstgevend maken in een van de meest verarmde gebieden ter wereld. Deze editie is tevens een IDFA Special.

Voor meer informatie en tickets zie de website van De Balie.

Eerdere Beeldbepalers waren Barbara Visser, Joep van Lieshout (Atelier Van Lieshout) en Ronald Ophuis. Beeldbepalers is voor het Mondriaan Fonds een pilotproject om de zichtbaarheid van beeldende kunst te vergroten.