nieuws archief

overzicht

Blog Oriëntatiereis naar Iran en Armenië

Tehran Museum of Contemporary Art

Lees hier de blog van de oriëntatiereis 2016 naar Iran en Armenië. Op de blog hielden de Nederlandse deelnemers aan de reis van dag tot dag hun ervaringen bij.

Van 30 oktober t/m 12 november bezochten zeventien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland naar Iran (Tehran en Isfahan) en Armenië (Yerevan en Gyumri) voor de oriëntatiereis die het Mondriaan Fonds samen met buitenlandse partners organiseert. Zij bezochten diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. De deelnemers kregen in iedere stad een overzicht gepresenteerd van de belangrijkste spelers op het gebied van de hedendaagse beeldende kunst.

Vanuit Nederland werden door het Mondriaan Fonds de volgende deelnemers geselecteerd: James Beckett (beeldend kunstenaar), Nathanja van Dijk (directeur A Tale of a Tub), Zippora Elders (artistiek directeur Fort bij Vijfhuizen), Jaap Guldemond (hoofdcurator tentoonstellingen EYE), Eelco van der Lingen (directeur Nest Den Haag) en Paulien Oltheten (beeldend kunstenaar). De deelnemers via de Danish Arts Foundation zijn: Jacob Frabricius (directeur Kunsthal Aarhus) en Toke Lykkeberg (freelance curator/criticus in Kopenhagen), via het Belgische Kunstenpunt Louise Osieka (directeur CIAP, Kunstverein for Contemporary Art in Hasselt). Samuel Leuenberger (curator o.a. SALTS) en Balthazar Lovay (artistiek directeur Fri Art, Kunsthalle Fribourg) zijn door het Zwitsterse Pro Helvetia uitgenodigd.

De reis is in samenwerking met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Foundation en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over deze oriëntatiereis.