nieuws archief

overzicht

Beeldbepalers – Berend Strik

Beeldbepalers Berend Strik Beeldbepalers Berend Strik

Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen deze serie krijgen Nederlandse beeldend kunstenaars voor één avond De Balie beschikbaar als laboratorium, als platform voor een zelf samengesteld programma. In samenwerking met andere kunstenaars, met wetenschappers, theatermakers, schrijvers en journalisten presenteren zij nieuw werk of zetten ze bestaand werk in een ander daglicht. Ze delen in aanwezigheid van het publiek hun gedachten over hun werk en deze tijd.

Donderdag 15 december om 20:00 uur is beeldend kunstenaar Berend Strik Beeldbepaler. Strik onderzoekt het verband tussen de creatieve ruimte en de esthetische opvattingen van kunstenaars. In deze editie, met als ondertitel Redefining Realness, reflecteert Strik op vragen als: Hoe ontstaat een idee? Hoe ontstaat iets nieuws? Hoe werkt het proces van creatie? Ook het proces van de toekenning van waarde na het ontstaan van het kunstwerk wordt onder de loep genomen. Met o.a. Juha van ’t Zelfde (artistiek directeur van Lighthouse Brighton), Maxine Kopsa (curator en directeur van Kunstverein), Jannah Loontjes (schrijver, dichter en filosoof) en muzikale bijdragen van Frances-Marie Uitti en Morschi Franz.
Birgit Donker zal deze avond introduceren.

Voor meer informatie en tickets zie de website van De Balie.

Eerdere Beeldbepalers waren Renzo Martens, Barbara VisserJoep van Lieshout (Atelier Van Lieshout) en Ronald Ophuis. Met Beeldbepalers wil het Mondriaan Fonds de zichtbaarheid van beeldende kunst vergroten.