nieuws archief

overzicht

Lancering mobiele KunstKoopwebsite

Met de start van het Amsterdam Art Weekend 2016 lanceert het Mondriaan Fonds een mobiele website die een overzicht biedt van alle galeries die aangesloten zijn bij de KunstKoop. Een kaart toont de locaties van de galeries en de spreiding over Nederland: er is altijd wel een galerie bij u in de buurt. Via een routeplanner kan gemakkelijk de route naar de galerie worden bepaald. Daarbij zijn van alle galeries de openingstijden en contactgegevens als website, telefoonnummer en social media gegevens opgenomen. Een calculatieformulier berekent een indicatie van de aanbetaling en de maandelijkse aflossingen bij  aankoopbedragen. Zo ziet u in een oogopslag wat de KunstKoop voor u kan betekenen bij de aanschaf van een kunstwerk. De website is passend gemaakt voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, zodat deze ook onderweg gebruikt kan worden.

Met de KunstKoop kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij ruim 120 galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening. Het Mondriaan Fonds wil met de KunstKoop de particuliere kunstmarkt versterken en de verkoop van hedendaagse beeldende kunst en vormgeving bevorderen.

Gedurende Amsterdam Art Weekend, van 24 november t/m 27 november vinden meer dan honderd evenementen plaats bij zestig instellingen in en rond Amsterdam, waaronder tentoonstellingen, performances, artist talks en rondleidingen langs galeries. Bij meer dan 75 procent van deze galeries kan kunst worden gekocht met de KunstKoop.

Bekijk de website via: https://kunstkoop.nl
Ontwerp: Maurits de Bruijn