nieuws archief

overzicht

In aanloop naar de Biënnale van Venetië

Wendelien van Oldenborgh. Prologue: Squat Anti Squat, 2016 Film installation in two parts, 17 mins each. Wendelien van Oldenborgh is represented by Wilfried Lentz Rotterdam Wendelien van Oldenborgh. Prologue: Squat Anti Squat, 2016 Film installation in two parts, 17 mins each. Wendelien van Oldenborgh is represented by Wilfried Lentz Rotterdam

Tweegesprek tijdens Art Rotterdam onder leiding van Steven ten Thije
Op 10 februari van 13:30 tot 14:30 uur blikken beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter op Art Rotterdam vooruit op de Nederlandse inzending voor de 57ste Biënnale van Venetië. Onder de titel Cinema Olanda toont het Rietveldpaviljoen drie nieuwe filmwerken die aandacht schenken aan onderbelichte delen van de recente Nederlandse postkoloniale geschiedenis, die volgens Van Oldenborgh van belang zijn om mee te nemen in de ontwikkeling van een nieuw nationaal zelfbeeld. Birgit Donker zal dit gesprek introduceren. Moderator is kunsthistoricus en onderzoeker Steven ten Thije.

Dit tweegesprek maakt deel uit van Reflections, het lezingen- en discussieprogramma van Art Rotterdam.

Locatie: Reflections Room Van Nelle Fabriek, schuin tegenover de hoofdentree van Art Rotterdam, op de tweede etage
Voertaal is Engels
Toegang is gratis. Aanmelden via rsvp@mondriaanfonds.nl

Solotentoonstelling in Berlijn
Van 3 februari tot 12 maart toont DAAD in Berlijn een solotentoonstelling van Wendelien van Oldenborgh met als titel ‘As for the Future’. De installatie ‘Prologue: Squat Anti Squat’ (2016) die onderdeel is van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië, zal een van de twee getoonde filmprojecten zijn.
Locatie: daadgalerie, Oranienstrasse 161 in Berlijn