nieuws archief

overzicht

Succesvolle jubileumeditie van Prospects & Concepts

Prospects & Concepts 2017. Foto: Mark Niedermann. Prospects & Concepts 2017. Foto: Mark Niedermann.

De tentoonstelling Prospects & Concepts waarmee het Mondriaan Fonds op Art Rotterdam jong talent presenteerde, heeft in vijf dagen 15.744 bezoekers getrokken. Het Mondriaan Fonds is verheugd dat het werk van beginnende kunstenaars door zo veel mensen bekeken werd. De tentoonstelling werd met enthousiasme ontvangen. In een aantal gevallen leidde dat tot directe contacten met galeriehouders, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden of zelfs tot aankopen van werk door musea, particulieren of voor bedrijfscollecties.

Nieuw dit jaar was de Prospects & Co Workspace, een informele plek waar kunstenaars, publiek, professionals en kunststudenten elkaar konden ontmoeten. Dagelijks presenteerden de kunstenaars en het Mondriaan Fonds hier een gevarieerd programma met performances, artist talks, lezingen, rondleidingen, een debat over werken in situ en meer. Bezoekers van de beurs en de deelnemende kunstenaars gebruikten deze ruimte volop en kwamen hier met elkaar in gesprek. De activiteiten werden druk bezocht. Veel van de kunstenaars namen daarnaast deel in de rondetafelgesprekken over hun werk, georganiseerd door kunstplatform Patty Morgan.

“De kunstbeurs wordt steeds meer een letterlijke ‘event space’. Vooral Intersections en Prospects & Concepts bieden dit jaar een broeinest van activiteit,” werd geschreven in Metropolis M. En in Harper´s Bazaar: “Ben je op zoek naar kunstenaars die op het punt staan om door te breken, dan moet je bij Prospects & Concepts zijn.” Verder verschenen er onder meer artikelen over de tentoonstelling in De Groene Amsterdammer, Trendbeheer, de Volkskrant, het Parool en AD Rotterdams Dagblad.

De vijfde editie van Prospects & Concepts toonde werk van 65 beeldend kunstenaars die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Hun werk werd geselecteerd door curator Stijn Huijts (artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum Maastricht) en gepresenteerd in een ontwerp van Tom Postma Design. Huijts schreef in samenwerking met Mirjam Beerman een publicatie die bij de tentoonstelling verscheen. Deze publicatie is tegen verzendkosten te bestellen bij het Mondriaan Fonds.

Prospects & Concepts werd op woensdag 8 februari geopend door Birgit Donker en Stijn Huijts en was tot en met 12 februari in de Van Nellefabriek in Rotterdam te zien.