nieuws archief

overzicht

Artistiek directeur Biennale of Sydney in bezoekersprogramma

Mami Kataoka Mami Kataoka

Op 23 en 24 februari is Mami Kataoka (hoofdcurator Mori Art Museum in Tokyo en artistiek directeur Biennale of Sydney 2018) te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. Zij bezoekt Amsterdam om onderzoek te doen voor de aankomende editie van de biënnale en ontmoet gedurende haar verblijf verschillende kunstenaars. Haar bezoek wordt georganiseerd in samenwerking met Danish Arts Foundation, Flanders Arts Institute and Pro Helvetia.

De Biennale of Sydney in 2016, The future is already here – it’s just not evenly distributed, werd gecureerd door Stephanie Rosenthal en presenteerde meer dan 200 werken van 83 kunstenaars uit 35 landen. Na haar bezoek aan Nederland via het bezoekersprogramma, nodigde Rosenthal kunstenaars Mella Jaarsma, Germaine Kruip, Falke Pisano en Maaike Schoorel uit om aan de biënnale deel te nemen.

In 2014 werd de Biennale of Sydney samengesteld door Juliana Engberg: You Imagine What You Desire. Deze editie  toonde werk van 92 kunstenaars uit 31 landen. Na haar deelname in het bezoekersprogramma selecteerde de curator negen kunstenaars voor de tentoonstelling: Persijn Broersen en Magrit Lukacs, Joost Conijn, Nicoline van Harskamp, Sara van der Heide, Yael Bartana, Eglé Budvytyté, Libia Castro and Olafur Olafsson, Ahmet Ogut en Gabriel Lester.

Meer informatie over Mami Kataoka is hier te vinden.