nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

Flora ars+natura

Kunstenaars en bemiddelaars kunnen t/m 18 april een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2018 bij buitenlandateliers in Beijing, Berlijn, Bogotá, Brussel, Kolkata, New York, Rio de Janeiro, Tokyo, Warschau en Willemstad.

De ateliers die in deze ronde worden aangeboden zijn: FLORA ars+natura, Bogotá (Colombia) | Arts Initiative Tokyo (Japan) | AIR Berlin Alexanderplatz (Duitsland) | WIELS, Brussel (België) | CU-Jazdowski Residency Programme, Warschau (Polen) | ISCP, New York (V.S.) | Instituto Buena Bista, Willemstad (Curaçao) | Projectstudio China, Beijing | Capacete, Rio de Janeiro (Brazilië) | Calcutta Art Research Foundation (India).

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Later dit jaar volgen aanvraagrondes voor de overige ateliers die het Mondriaan Fonds aanbiedt in binnen- en buitenland. Kijk hier voor meer informatie over de buitenlandateliers.