nieuws archief

overzicht

Bijeenkomst opdrachtgeverschap bij sundaymorning@ekwc

De Raad voor Cultuur organiseert op 23 maart een bijeenkomst rond opdrachtgeverschap voor beeldend kunstenaars. De locatie is sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. Aanleiding is de bijdrage opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van kunstopdrachten, die mede met een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand kwamen, wordt het thema besproken. Daarnaast zal Beeldende Kunst Nederland zich aan de aanwezigen voorstellen; de leden van overlegplatform BKNL krijgen een moment om zichzelf te presenteren en aan te geven wat BKNL voor hen en het veld betekent. De leden zijn: De Museumvereniging, De Zaak Nu, De Kunstenbond, Platform BK en Nederlandse Galerie Associatie.

De projecten die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen zijn opdrachten gegeven door het Dr. Mollercollege in Waalwijk en de Winkeliersvereniging Wilhelminastraat in Breda. Het Dr. Mollercollege bestond in 2016 honderd jaar en gaf ter gelegenheid daarvoor een opdracht aan Guido Geelen voor een beeldbepalend kunstwerk in het centrale atrium van het nieuwe schoolgebouw. De inwoners en winkeliers van Breda gaven kunstenaar Tom Claassen de opdracht om beelden te plaatsen op een nieuwe rotonde tussen de Bredase Wilhelminastraat en de Ginnekenweg. Claassen realiseerde een werk dat ingaat op de profilering van Breda als Oranje-Nassau stad: leeuwinnenbeelden gemaakt van aluminium met bladgoud als representatie van de vrouwelijke lijn van het koningshuis.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 17 maart aanmelden via info@cultuur.nl.

Programma:
Donderdag 23 maart, van 15.00 uur tot 18.00 uur
sundaymorning@ekwc, Almystraat 10, 5061 PA Oisterwijk
15.00 uur: inloop
15.30 uur: rondleiding sundaymorning@ekwc
16.00 – 17.00 uur: presentatie van voorbeelden van kunstopdrachten en BKNL-presentaties
17.00 – 18.00 uur: borrel