nieuws archief

overzicht

Op locatie 28 maart bij SCHUNCK*

Het Mondriaan Fonds organiseert in 2017 driemaal een open huis op locatie. De eerste vindt plaats op 28 maart in SCHUNCK* in Heerlen.

Tijdens de bijeenkomst kunnen kunstenaars, bemiddelaars, instellingen, opdrachtgevers en andere betrokkenen informatie opdoen over de bijdragemogelijkheden en activiteiten van het Mondriaan Fonds. Ook wil het fonds op deze middag kennis verzamelen over wat er speelt op het gebied van erfgoed en beeldende kunst in Zuid-Nederland. De bijeenkomst fungeert bovendien als netwerkmoment voor uiteenlopende partijen: van kunstenaar en kunstinitiatief tot kunstmuseum, erfgoedinstelling en opdrachtgever.

Programma:
14.00 uur: inloop
14.30 uur: welkom door Lene ter Haar (artistiek leider SCHUNCK*) en Kor Bonnema (algemeen directeur SCHUNCK*)
14.35 uur: Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) over de uitgangspunten van het beleid dat het Mondriaan Fonds in de periode 2017-2020 zal voeren
14.50 uur: Lene ter Haar in gesprek met Sanne Vaassen (beeldend kunstenaar), Laurent Malherbe (kernlid kunstenaarsinitiatief Club Solo, Breda) en Sander van Daal (projectleider Roerend Religieus Erfgoed Limburg) over de uiteenlopende projecten die zij realiseerden met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Aansluitend gesprek met de zaal
15.50 uur: speeddaten – gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van het Mondriaan Fonds
16.30 – 17.30 uur: netwerkborrel

Voorafgaand aan dit programma kunt u deelnemen aan de workshop ‘De kunst van het aanvragen’, gegeven door Patricia Kaersenhout (beeldend kunstenaar en adviseur Mondriaan Fonds). Tijdens de workshop, die plaatsvindt van 13:00 tot 14:00 uur, gaat zij in op verschillende aspecten rondom het schrijven en beoordelen van aanvragen, met tips voor het opstellen van een werkplan en informatie over de adviescommissie en de criteria waarop een aanvraag bij het Mondriaan Fonds wordt beoordeeld. Aanmelden voor deze workshop is verplicht en kan via rsvp@mondriaanfonds.nl.

De bijeenkomsten zijn openbaar toegankelijk, alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor het open huis in Heerlen kan hier.

Data Mondriaan Fonds op locatie:
28 maart 2017
Locatie: SCHUNCK* (Bongerd 18, Heerlen)
Tijd: 14:00 – 17:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur, aanvang 14:30 uur)
Workshop: 13:00 – 14:00 uur

Voertaal: Nederlands

11 april 2017
Locatie: Academie Minerva (Praediniussingel 59A, Groningen)
Tijd: 14:00 – 17:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur, aanvang 14:30 uur)
Workshop: 13:00 – 14:00 uur
Voertaal: Nederlands
> Lees hier meer over de bijeenkomst in Groningen