nieuws

overzicht

Op locatie 11 april bij Academie Minerva

Het Mondriaan Fonds organiseert in 2017 driemaal een open huis op locatie. De tweede vindt plaats op 11 april bij Academie Minerva in Groningen.

Tijdens de bijeenkomst kunnen kunstenaars, bemiddelaars, instellingen, opdrachtgevers en andere betrokkenen informatie opdoen over de bijdragemogelijkheden en activiteiten van het Mondriaan Fonds. Ook wil het fonds op deze middag kennis verzamelen over wat er speelt op het gebied van erfgoed en beeldende kunst in Noord-Nederland. De bijeenkomst fungeert bovendien als netwerkmoment voor uiteenlopende partijen: van kunstenaar en kunstinitiatief tot kunstmuseum, erfgoedinstelling en opdrachtgever.

Onderdeel van het programma is een inleiding van Birgit Donker met de uitgangspunten van het nieuwe beleid van het Mondriaan Fonds en een podiumgesprek met uiteenlopende sprekers die vertellen over projecten die ze realiseerden met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Verder is er mogelijkheid om een-op-een vragen te stellen tijdens speeddates met fondsmedewerkers.

Voorafgaand aan dit programma kunt u deelnemen aan de workshop ‘De kunst van het aanvragen’, gegeven door Patricia Kaersenhout (beeldend kunstenaar en adviseur Mondriaan Fonds). Tijdens de workshop, die plaatsvindt van 12:30 tot 13:30 uur, gaat zij in op verschillende aspecten rondom het schrijven en beoordelen van aanvragen, met tips voor het opstellen van een werkplan en informatie over de adviescommissie en de criteria waarop een aanvraag bij het Mondriaan Fonds wordt beoordeeld. Aanmelden voor deze workshop is verplicht en kan via rsvp@mondriaanfonds.nl.

De bijeenkomsten zijn openbaar toegankelijk, alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden voor het open huis in Groningen kan hier.

Data Mondriaan Fonds op locatie:
28 maart 2017
Locatie: SCHUNCK* (Bongerd 18, Heerlen)
Tijd: 14:00 – 17:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur, aanvang 14:30 uur)
Workshop: 12:30 – 13:30 uur

Voertaal: Nederlands
> Lees hier meer over de bijeenkomst in Heerlen

11 april 2017
Locatie: Academie Minerva (Praediniussingel 59A, Groningen)
Tijd: 14:00 – 17:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur, aanvang 14:30 uur)
Workshop: 12:30 – 13:30 uur
Voertaal: Nederlands