nieuws archief

overzicht

Vijf instellingen in pilot KunstKoop

We Like Art @ Art Rotterdam 2015 Foto © Maarten Tromp We Like Art @ Art Rotterdam 2015. Foto © Maarten Tromp

We Like Art, Patty Morgan, Pulchri Studio, Unfair Amsterdam en Galerie De Ploegh kunnen vanaf nu de KunstKoop aanbieden. Het Mondriaan Fonds voert hiermee een pilot uit met vijf instellingen die door adviseurs van het fonds zijn beoordeeld en waarvan het organisatiemodel enigszins afwijkt van de traditioneel opererende galeries binnen de KunstKoopregeling. Met deze pilot wil het Fonds onderzoeken of de KunstKoop voor een grotere groep kopers toegankelijk kan worden.

Naast deze vijf instellingen wordt de KunstKoop aangeboden door 125 galeries verspreid over het land. Particulieren kunnen met hulp van deze regeling kunst op afbetaling kopen zonder rente te betalen. De rente wordt door het Mondriaan Fonds vergoed. Met de KunstKoop wil het Mondriaan Fonds de particuliere kunstmarkt versterken en de verkoop van hedendaagse beeldende kunst en vormgeving stimuleren. Sinds 1997 maakten meer dan 48.900 kopers gebruik van deze regeling en kochten voor ruim 158 miljoen euro aan kunstwerken. Bekijk ook kunstkoop.nl.