nieuws archief

overzicht

Lezing over hedendaagse kunstwereld in Armenië en Iran

Curatoren Armenie en Iran Curatoren Armenie en Iran

Op 24 mei organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met Nest (Den Haag), een lezing door acht curatoren uit Iran en Armenië.  Ze bespreken het landschap van de beeldende kunst in hun land en stad, en de invloed die dit heeft op de institutionele modellen waar ze mee werken. Zij gaan onder meer in op de rol van private en publieke fondsen voor hun activiteiten, kunstenaarsinitiatieven en het belang van internationale residencies.

Sprekers:

Klik hier voor meer informatie over de sprekers. Moderator is Zippora Elders (artistiek directeur Kunstfort bij Vijfhuizen en freelance curator).

De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met Zippora Elders en Eelco van der Lingen (curator hedendaagse en moderne kunst Fries Museum voorheen directeur Nest, Den Haag). Beide namen deel aan de door het Mondriaan Fonds georganiseerde reis naar Iran en Armenië in 2016.

Naar aanleiding van de oriëntatiereis naar Iran en Armenië in oktober 2016 nodigt het Mondriaan Fonds in samenwerking met Kunstenpunt in België een groep curatoren hedendaagse beeldende kunst uit Iran en Armenië uit voor een bezoekersprogramma in beide landen. Tijdens hun verblijf krijgen de gasten een programma aangeboden met bezoeken aan musea en kunstorganisaties, ontmoetingen met kunstenaars en curatoren en deelname aan discussie- en netwerkmomenten. Het doel van het bezoekersprogramma is om wederzijdse contacten te onderhouden, collega’s uit Iran en Armenië een beter inzicht te geven in de beeldende kunst scene in Nederland en contacten te leggen met lokale kunstenaars, curatoren en kunstenprofessionals. Het bezoek van de curatoren is tot stand gekomen mede dankzij de Nederlandse ambassade in Teheran.

Op maandag 29 mei om 14:00 organiseert het Kunstenpunt in Vlaanderen eveneens een presentatie met de groep uit Iran en Armenië bij Bozar in Brussel.

Datum: woensdag 24 mei 2017
Tijd: 17:30 – 19.30 uur
Locatie: NEST, De Constant Rebecqueplein 20b, Den Haag
Voertaal: Engels
Toegang: is gratis
Reserveren: verplicht via Haco de Ridder: h.deridder@mondriaanfonds.nl