nieuws archief

overzicht

Voorbereidingen Prospects & Concepts 2018 van start

Prospects & Concepts 2017 - Mondriaan Fonds toont talent. Art Rotterdam. Foto: Mark Niedermann Prospects & Concepts 2017 - Mondriaan Fonds toont talent. Art Rotterdam. Foto: Mark Niedermann

In februari 2018 zal het Mondriaan Fonds voor de zesde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van bijna tachtig beeldend kunstenaars die in 2016 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Het Mondriaan Fonds heeft Stijn Huijts uitgenodigd de tentoonstelling voor de tweede keer samen te stellen en gebruik te maken van zijn ervaringen bij de samenstelling van de vorige editie.

Huijts, artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum Maastricht:

“Ik vind het een eer om opnieuw gevraagd te worden als gastcurator voor Prospects & Concepts. De editie van 2017 was mede dankzij het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars een avontuurlijke ontdekkingsreis die ik graag de komende maanden voortzet. Ik zie ernaar uit om weer tientallen jonge kunstpraktijken te leren kennen en om samen met de kunstenaars ook in 2018 een bruisende state-of-the-art presentatie neer te zetten”

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects & Concepts jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze veelbelovende kunstenaars kennis te maken. Ook is de tentoonstelling Prospects & Concepts een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Bij de laatste editie heeft de tentoonstelling in vijf dagen ruim 16.000 bezoekers getrokken. Deelnemende kunstenaars ontvingen positieve respons die bij sommigen leidde tot aankopen, aanbiedingen van galeries, uitnodigingen voor tentoonstellingen, opdrachten en andere interessante contacten. Zo kocht Museum Arnhem ‘The Tourist’ van Margriet van Breevoort aan, werd Bert Scholten uitgenodigd voor een groepstentoonstelling bij galerie Juliette Jongma en is de interactieve installatie ‘Sun’ van Philip Schütte te zien in het randprogramma van de Biënnale van Venetië.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
7 t/m 11 februari 2018