nieuws archief

overzicht

Deelnemers oriëntatiereis naar Verenigde Staten en Cuba bekend

Orientatiereis Verenigde Staten en Cuba Orientatiereis Verenigde Staten en Cuba

Roel Arkesteijn (curator en auteur), Dina Danish (kunstenaar), Remy Jungerman (kunstenaar), Xander Karskens (artistiek directeur van het Cobra Museum), Ilga Minjon (curator en educator) en Vincent van Velzen (kunstcriticus en curator) zullen deelnemen aan de oriëntatiereis van het Mondriaan Fonds, die dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 17 november 2017. Het reisdoel is de Verenigde Staten (Houston, New Orleans en Miami) en Cuba (Havana).

De reis wordt in samenwerking met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd. In totaal nemen ongeveer achttien personen deel aan de reis; van wie zes deelnemers uit Nederland die door het Mondriaan Fonds worden geselecteerd. Zij bezoeken diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. De reis zal van dag tot dag te volgen zijn op een speciale blog.

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Het doel van de reizen is kennisvermeerdering, visieverbreding en netwerkvorming binnen de culturele sector. De reis is voor de deelnemers vaak het begin van een dialoog met langdurige relaties tot gevolg.

Eerdere reizen gingen naar: Iran en Armenië (2016), Chili en Colombia (2015), Korea en Japan (2014), Estland, Litouwen, Polen, Slowakije en Hongarije (2013); Indonesië en China (2012); Mali, Senegal en Marokko (2011); Nigeria, Turkije en Mali (2010); Brazilië, Argentinië en Peru (2009); Bangladesh, India, Verenigde Arabische Emiraten (2008); Mexico, Curaçao (2007); Senegal, Zuid-Afrika (2006); China (2005) en het Midden-Oosten (2004).