nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde De Verbeelding 2018

History's Future. Regie en scenario: Fiona Tan. Producent: Family Affair Films B.V. History's Future. Regie en scenario: Fiona Tan. Producent: Family Affair Films B.V.

Vanaf 29 augustus kunnen opnieuw aanvragen worden ingediend voor De Verbeelding, een samenwerkingsproject van het Mondriaan Fonds en het Filmfonds. Beeldend kunstenaars en filmproducenten kunnen via het Filmfonds aanvragen voor films die zich op de grens van de cinematografie en de beeldende kunst begeven.

Tweejaarlijks kan aan vier projecten in de ontwikkelingsfase worden bijgedragen. Daaruit worden twee projecten geselecteerd voor een realiseringsbijdrage. Indienen voor ontwikkelingssubsidie kan uiterlijk op 11 oktober 2017 voor 17:00 uur. Vervolgens kunnen de geselecteerde aanvragers tot uiterlijk 13 maart 2018 een realiseringsaanvraag indienen.

Na het indienen van een filmplan voor realisering worden de aanvragers uitgenodigd hun plan mondeling te presenteren aan de commissie, met vertegenwoordigers van de beide fondsen. Aanvragers dienen er rekening mee te houden dat deze gesprekken plaatsvinden op 11 april 2018. Het hele team dient aanwezig te zijn. Op 18 april 2018 wordt de uitslag van de selectie voor realisering schriftelijk bekend gemaakt.

De Verbeelding is het vervolg op een eerdere samenwerking in 2007, 2012, 2014 en 2016. Hieruit zijn voortgekomen (en deels in productie):
Kala-a-za van Janis Rafa (producent: SNG Film), Dreamlife van Melvin Moti (producent: KeyFilm), Possessed van Daniel van der Velden, Vinca Kruk en Rob Schröder (producent: Dutch Mountain Film), Citizens of Nature van Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan (producent: Family Affair Films B.V.), History’s Future van Fiona Tan (producent: Family Affair Films B.V.), Passing the Information van Gerald van der Kaap (producent: Stichting Interakt), Werk van Erik van Lieshout (producent: Popov Film V.O.F.), Winterstilte van Sonja Wyss (producent SNG Film), De Stillen van Ricky Rijneke (producent: Rotterdam Films), Winterland van Dick Tuinder (producent: Column Film), C’est déja l’été van Martijn Maria Smits (producent: De Productie).