nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen

De Machine, NEMO; foto DigiDaan De Machine, NEMO; foto DigiDaan

Vanaf nu kunnen musea en andere erfgoedinstellingen aanvragen voor programma’s die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en/of cultureel erfgoed en/of hun inhoudelijk profiel aanscherpen. De deadline is 15 september 2017.

De bijdrage kan, eventueel in samenwerking met andere instellingen, worden aangevraagd voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten die zich richten op presentatie, experiment, opinie en debat, zoals tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. De bijdrage kan ook worden aangevraagd voor een (her)inrichting van een permanente expositie of voor de ontwikkeling van visie en concepten voor bovengenoemde programma’s in de vorm van een haalbaarheidsonderzoek. In het laatste geval kan worden gedacht aan het inhuren van specifieke expertise die leidt tot een beter plan op voornoemde gebieden, het onderzoeken van best practices en het aangaan van intensieve samenwerking.

De bijdrage werd bijvoorbeeld onlangs toegekend aan Museum van Loon, Science Center NEMO, Synagoge Coevorden, Van Abbemuseum, Oude Kerk, Arcam (Architectuur Centrum Amsterdam), Geo Fort, LIMA en Allard Pierson Museum. Lees hier meer over deze toekenningen.

Lees hier meer over de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen.