nieuws archief

overzicht

Yvette Mutumba – lezing over de zichtbaarheid van hedendaagse kunst vanuit Afrikaans perspectief

Installation view of the exhibition A LABOUR OF LOVE, Johannesburg Art Gallery (till 5 Nov 2017), curated by Yvette Mutumba and Gabi Ngcobo, Photo: C& Installation view of the exhibition A LABOUR OF LOVE, Johannesburg Art Gallery (till 5 Nov 2017), curated by Yvette Mutumba and Gabi Ngcobo, Photo: C&

Datum: dinsdag 10 oktober 2017
Tijd: 19:15 – 20:45 uur
Locatie: Framer Framed, IJpromenade 2, Amsterdam
Voertaal: Engels
Toegang: Gratis
De lezing is vol, reserveren is niet meer mogelijk.

Op dinsdag 10 oktober organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met Framer Framed een lezing door Yvette Mutumba. Mutumba is oprichter van het kunstmagazine Contemporary And (C&) – Platform for International Art from African Perspectives. Zij is één van de curatoren van de aankomende 10e Berlijn Biënnale (juni – september 2018).

Tijdens haar lezing zal Yvette Mutumba vertellen hoe zij zich vanuit haar praktijk als kunsthistoricus, curator en redacteur inzet om de zichtbaarheid en het discours van hedendaagse kunst vanuit Afrikaans perspectief te versterken. Met een aantal recente projecten zal zij toelichten vanuit welke benadering zij haar onderzoeksmethoden toepast om bekendheid te geven aan gemarginaliseerde complexe (kunst)histories en discussies zodat op een toegankelijke manier parallelle verhalen binnen het culturele debat gecreëerd worden.

Van 9 tot en met 13 oktober is Yvette Mutumba te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds en zal zij verschillende instellingen en kunstenaars in Nederland bezoeken. Voor het bezoekersprogramma nodigt het fonds buitenlandse gasten uit om zich te oriënteren op de actuele ontwikkelingen in de kunst in Nederland. Hiermee wil het fonds internationale belangstelling wekken voor hedendaagse kunst in Nederland, en de positie daarvan in het buitenland te versterken. Voor meer informatie over Yvette Mutumba klik hier.

Het bezoek is georganiseerd in samenwerking met Kunstenpunt Vlaanderen, waar zij later die week te gast is in het bezoekersprogramma.