nieuws archief

overzicht

Op locatie 25 september bij Bijlmer Parktheater

Mondriaan Fonds op locatie bij Academie Minerva. Fotograaf: Sander van der Bij
Mondriaan Fonds op locatie bij Rijksmuseum Twenthe. Foto: Agnes Booijink
Mondriaan Fonds op locatie bij Academie Minerva. Fotograaf: Sander van der Bij

Bent u een beeldend kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een werkperiode in het buitenland, een samenwerking of een tentoonstelling? Of bent u werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking? Opdrachtgever met plannen voor samenwerking met een kunstenaar? Bemiddelaar met plannen voor een onderzoek?

Op maandag 25 september organiseert het Mondriaan Fonds van 15.00 tot 18.00 uur een Open Huis op locatie in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. Tijdens de bijeenkomst kunnen kunstenaars, bemiddelaars, instellingen, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden informatie vergaren over de bijdragemogelijkheden en de activiteiten van het Mondriaan Fonds. De bijeenkomst fungeert bovendien als netwerkmoment voor uiteenlopende partijen: van kunstenaar en kunstinitiatief tot kunstmuseum, erfgoedinstelling en opdrachtgever.

Programma:
15.00 uur: inloop
15.30 uur: welkomstwoord door Ernestine Comvalius (directeur Bijlmer Parktheater)
15.35 uur: Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) over de aanvraagmogelijkheden van het Mondriaan Fonds
16.00 uur: talkshow met Charl Landvreugd (kunstenaar en curator van de tentoonstelling Quaqu-Kwaku), Marlous Willemsen (directeur Imagine IC in Amsterdam) en Sarah van Lamsweerde (kunstenaar). Onder leiding van moderator Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost in Amsterdam) gaan zij in gesprek over hun ervaringen bij het aanvragen en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
16.45 uur: speeddaten en eerste hulp bij aanvragen – gelegenheid om specifieke vragen te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van het Mondriaan Fonds.
17.30 – 18.00 uur: netwerkborrel

Geïnteresseerden zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden is verplicht en kan via deze pagina.

Voorafgaand aan dit programma kunt u deelnemen aan de workshop ‘De kunst van het aanvragen’, gegeven door Patricia Kaersenhout (kunstenaar en adviseur Mondriaan Fonds). Tijdens de workshop, die plaatsvindt van 14.00 tot 15.00 uur, gaat zij in op verschillende aspecten rondom het schrijven en beoordelen van aanvragen, met tips voor het opstellen van een werkplan, het maken van een goede presentatie van documentatiemateriaal en informatie over de adviescommissie en de criteria waarop een aanvraag bij het Mondriaan Fonds wordt beoordeeld. Aanmelden voor deze workshop is verplicht en kan via rsvp@mondriaanfonds.nl.

Datum: 25 september 2017
Locatie: Bijlmer Parktheater (Anton de Komplein 240, Amsterdam Zuidoost)
Tijd: 15.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur, aanvang 15.30 uur)
Workshop: 14.00 – 15.00 uur
Voertaal: Nederlands
Aanmelden via deze pagina.

Eerdere Mondriaan Fonds op locaties vonden plaats in Schunck* in Heerlen (28 maart), bij Academie Minerva in Groningen (11 april) en het Rijksmuseum Twenthe in Enschede (23 mei).