nieuws archief

overzicht

Op locatie in het stadhuis van Middelburg (30 oktober)

Bent u een beeldend kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een werkperiode in het buitenland, een samenwerking of een tentoonstelling? Of bent u werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking? Opdrachtgever met plannen voor samenwerking met een kunstenaar? Bemiddelaar met plannen voor een onderzoek?

Op maandag 30 oktober organiseert het Mondriaan Fonds van 15.00 tot 18.00 uur een Open Huis op locatie in de Burgerzaal van het Roosevelt Conference Center, in het stadhuis aan de Markt van Middelburg. Tijdens de bijeenkomst kunnen kunstenaars, bemiddelaars, instellingen, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden informatie vergaren over de bijdragemogelijkheden en de activiteiten van het Mondriaan Fonds. De bijeenkomst fungeert bovendien als netwerkmoment voor uiteenlopende partijen: van kunstenaar en kunstinitiatief tot kunstmuseum, erfgoedinstelling en opdrachtgever.

Programma
15.00 uur: inloop
15.30 uur: welkomstwoord door Sophie Krier (oprichter programma Art & Design Practice, University College Roosevelt)
15.35 uur: Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) over de aanvraagmogelijkheden van het Mondriaan Fonds
16.00 uur: talkshow met Marjan Ruiter (directeur Zeeuws Museum), Maartje Korstanje (kunstenaar), Kathrin Ginsberg (directeur/bestuurder CBK Zeeland) en Rebecca Nelemans (regiomakelaar Zuid Mondriaan Fonds). Onder leiding van moderator Roos Gortzak (directeur Vleeshal) gaan zij in gesprek over hun ervaringen bij het aanvragen en is er de mogelijkheid om vragen te stellen
16.45 uur: speeddaten en eerste hulp bij aanvragen – gelegenheid om specifieke vragen te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van het Mondriaan Fonds, inclusief Rebecca Nelemans (regiomakelaar Zuid Mondriaan Fonds)
17.30 – 18.00 uur: netwerkborrel

Geïnteresseerden zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden is verplicht en kan via deze pagina.

Workshop
Voorafgaand aan dit programma kunt u deelnemen aan de workshop ‘De kunst van het aanvragen’. Tijdens de workshop, die plaatsvindt van 14.00 tot 15.00 uur, wordt ingegaan op verschillende aspecten rondom het schrijven en beoordelen van aanvragen, met tips voor het opstellen van een werkplan, het maken van een goede presentatie van documentatiemateriaal en informatie over de adviescommissie en de criteria waarop een aanvraag bij het Mondriaan Fonds wordt beoordeeld. Aanmelden voor deze workshop is verplicht en kan via deze pagina.

Tentoonstelling bij Vleeshal Markt
Op 30 oktober wordt bij uitzondering Vleeshal Markt vanaf 13.00 uur opengesteld (regulier op maandag gesloten), waar de tentoonstelling van Marina Pinsky te zien is. U bent uitgenodigd deze voor aanvang van de bijeenkomst te bekijken. Ook kunt u de tentoonstelling Façade 2017, georganiseerd door het CBK Zeeland, vrij bezoeken.

Samengevat
Mondriaan Fonds op locatie bij het stadhuis van Middelburg
Datum: 30 oktober 2017
Locatie: Burgerzaal in Stadhuis Middelburg (Roosevelt Conference Center)
Adres: Markt 1, Middelburg
Tijd: 15.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur, aanvang 15.30 uur)
Workshop: 14.00 – 15.00 uur
Voertaal: Nederlands
Aanmelden: voor het evenement via deze pagina, voor de workshop via deze pagina.

Eerdere edities van het Mondriaan Fonds op locatie vonden plaats in Schunck* in Heerlen (28 maart), bij Academie Minerva in Groningen (11 april), het Rijksmuseum Twenthe in Enschede (23 mei) en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost (25 september).