nieuws archief

overzicht

Resultaten Residency Arita tijdens Dutch Design Week

Rūta Butkutė, BOW CLAP BOW Rūta Butkutė, BOW CLAP BOW

Tijdens de Dutch Design week in Eindhoven, van 21 tot en met 29 oktober, worden de resultaten van de zes residenten die in 2016 en 2017 bij Residency Arita werkten, gepresenteerd in de tentoonstelling Arita: New Radicals. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Saga Prefecture en ontworpen door Scholten & Baijings.

De residency Arita in Japan wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Per werkperiode werken steeds een kunstenaar en een ontwerper in Arita. De werkperiode in Japan biedt aan veelbelovende kunstenaars en ontwerpers de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en hun eigen werk te ontwikkelen, waarbij er een intensieve wisselwerking moet ontstaan met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Een belangrijk uitgangspunt van deze residency is om speciale technieken te leren binnen de oudste keramische industrie van Japan en deze in het eigen werk toe te passen.

De beeldend kunstenaars Rūta Butkutė, Henri Jacobs en Susan Kooi verbleven via het Mondriaan Fonds in Arita en de ontwerpers Jan Broekstra, Studio Floris Wubben en Tijmen Smeulders via het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.

Voor meer info zie: http://www.ddw.nl/evenement/1440

Beeldend kunstenaars Tilmann Meyer-Faje en Isabel Ferrand werden geselecteerd voor een werkperiode in 2018 in Arita, Japan. De twee kunstenaars zullen ieder drie maanden lang in dit gastatelier werken om in samenwerking met pottenbakkerijen onderzoek te doen en nieuw werk te maken. Ontwerpers Bas van Beek en Franciska Meijers werden geselecteerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.