nieuws archief

overzicht

Genomineerden prijs Jong MonumentenTalent bekend

De drie genomineerden met de klok mee: Daan Claessen, Max Beijk en Lisette Breedveld. De drie genomineerden met de klok mee: Daan Claessen, Max Beijk en Lisette Breedveld.

De drie genomineerden voor de Jong MonumentenTalentprijs 2017 zijn: Daan Claessen (3D-modellenbouwer), Lisette Breedveld (monumentenzorger gemeente Almere) en Max Beijk (molenmaker). Tijdens het Nationaal Monumentencongres op 9 november wordt bekend wie de winnaar is. Diegene krijgt een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject aangeboden door het Mondriaan Fonds.

De prijs is ingesteld om jong talent in de monumentensector in de schijnwerpers te zetten en frisse ideeën en nieuwe energie met elkaar te delen. Het bevordert de verbinding van generaties in de erfgoedsector en genereert positieve aandacht voor cultureel erfgoed en jonge professionals. De prijs voor Jong MonumentenTalent is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

In totaal werden 16 talenten tussen de 21 en 32 jaar voorgedragen, uit alle hoeken van de erfgoedwereld. Van projectleider tot architect, van programmacoördinator tot restauratiespecialist, van marketeer tot maker van historische 3D-modellen.

Jury
De jury bestaat uit de volgende leden, die – op persoonlijke titel– voor de Jong MonumentenTalentprijs 2017 zijn benoemd:

  • Susan Lammers (directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en juryvoorzitter),
  • Thies Koggel (tuinmedewerker Landgoed de Wiersse en winnaar MonumentenTalent 2016),
  • Flip van de Burgt (voorzitter Vakgroep Restauratie),
  • Christian Ernsten (docent Reinwardt Academie en adviseur Mondriaan Fonds) en
  • Joks Janssen (hoogleraar ruimtelijke ordening en erfgoed Wageningen Universiteit).

Secretaris van de jury is Gábor Kozijn van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.