nieuws archief

overzicht

Cinema Olanda bij The Black Archives

Wendelien van Oldenborgh, Cinema Olanda (film still), 2017. Curated by Lucy Cotter, commissioned by the Mondriaan Fund for the 57th International Art Exhibition – la Biennale di Venezia, 13 May – 26 November 2017. Courtesy the artist and Wilfried Lentz Rotterdam. Wendelien van Oldenborgh, Cinema Olanda (film still), 2017. Curated by Lucy Cotter, commissioned by the Mondriaan Fund for the 57th International Art Exhibition – la Biennale di Venezia, 13 May – 26 November 2017. Courtesy the artist and Wilfried Lentz Rotterdam.

Op 22 december wordt in het pand van Vereniging Ons Suriname en The Black Archives de film Cinema Olanda van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh vertoond. De film is onderdeel van de gelijknamige presentatie van Van Oldenborgh en curator Lucy Cotter voor de 57ste Biënnale van Venetië.

In Cinema Olanda worden verschillende onderbelichte verhalen uit de Nederlandse postkoloniale geschiedenis op een onverwachte manier met elkaar verbonden. De film is gedraaid in de iconische wijk Pendrecht in Rotterdam, ontworpen door stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese. Verschillende individuen komen aan het woord die stemmen vertolken uit de Nederlandse naoorlogse samenleving. Er wordt onder meer verwezen naar de Nederlands-Antilliaanse politieke activist Otto Huiswoud, wereldwijd een sleutelfiguur op het gebied van raciale, klasse- en anti-imperialistische kwesties, en de Indo-rockmuziek van de jaren vijftig die samenhangt met de immigratie vanuit Indonesië na de onafhankelijkheid.

Datum: zondag 22 december 2017 
Tijd: 19:00 – 22:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Locatie: Vereniging Ons Suriname / The Black Archives: Zeeburgerdijk 19b, Amsterdam
Kaartjes: via deze website