nieuws archief

overzicht

Get a Grant Maastricht

Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor kunstenaars en ontwerpers (in opleiding). Kom op donderdag 1 februari van 13.00 – 14.30 uur langs bij het Get a Grant Event op de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

Het Get a Grant Event geeft een overzicht wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van Fashionclash Branko Popovic vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je tijdens de borrel specifieke vragen stellen aan de fondsmedewerkers.

Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten die het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds dit jaar verspreid over het land organiseren.

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Het fonds ondersteunt bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van ontwerpers, makers en culturele instellingen in de creatieve industrie. Naast projectsubsidies vanuit de diverse regelingen zoals Vormgeving en Digitale cultuur, stelt het fonds binnen de regeling Talentontwikkeling jaarlijks een werkbeurs beschikbaar aan zo’n 25 talentvolle jonge ontwerpers/makers voor hun artistieke en professionele ontwikkeling.

Datum: donderdag 1 februari
Tijdstip: 13.00 – 14.30 uur (met borrel tot 15.00 uur)
Locatie: Maastricht Academy of Fine Arts and Design (ruimte LS.052), Herdenkingsplein 12

Toegang: gratis
Voertaal: Engels

Aanmelden: s.v.p. aanmelden via deze link
Sprekers: Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van Fashionclash Branko Popovic, Carmen Muskee (Mondriaan Fonds), Anselm van Sintfiet (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie)
Moderator: Valentijn Byvanck (directeur Marres)

Op 1 februari vindt vanaf 17.00 uur bij Marres een boekpresentatie van de Gids voor de Zintuigen plaats, alle deelnemers aan het Get a Grant Event zijn hiervoor van harte uitgenodigd.