nieuws archief

overzicht

Noraly Beyer lid raad van toezicht Mondriaan Fonds

Noraly Beyer. Foto: Raul Neijhorst Noraly Beyer. Foto: Raul Neijhorst

Noraly Beyer is per 1 februari 2018 benoemd als lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultuur erfgoed. Noraly Beyer werkte van 1982 tot 2009 bij de Wereldomroep en het NOS Journaal. Sindsdien schrijft Beyer columns en is zij actief in het theater als researcher voor theatermakers en als acteur. Zij was lid van de Stuurgroep Code Culturele Diversiteit en is Promotor van de code. Zij is lid van de werkgroep Caraïbische Letteren, een zelfstandige Werkgroep binnen de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. ‘Noraly Beyer is met haar rijke achtergrond, kennis en netwerk een aanwinst voor het Mondriaan Fonds’, aldus de directeur van het fonds, Birgit Donker.

De stichting Mondriaan Fonds kent een raad van toezicht-model met een bestuur en een raad van toezicht. Samen vertegenwoordigen zij een rijke kennis van de samenleving; van het (internationale) veld van beeldende kunst en van cultureel erfgoed; van cultureel ondernemen; van financiën; van juridische zaken en van corporate governance. De raad van toezicht bestaat uit zes leden en wordt naast Beyer gevormd door: Annelies van der Pauw (voorzitter en partner bij advocatenkantoor Allen & Overy, Amsterdam); Annerie Vreugdenhil (penningmeester en Chief Innovation Officer, ING Wholesale Banking); Gijs Frieling (beeldend kunstenaar); Kai van Hasselt (mede-oprichter adviespraktijk Noha VOF, Amsterdam) en Rudi Ekkart (oud-directeur Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag). De bevoegdheden, taken, werkwijze en samenstelling van de raad van toezicht staan beschreven in een reglement dat te vinden is op de website van het fonds.