nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

Instituto Buena Bista Instituto Buena Bista

Kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) kunnen tot en met 16 april 2018 een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2019 bij buitenlandateliers in Kolkata, Rio de Janeiro, Beijing, Brussel, Willemstad, New York, Bogotá, Warschau, Moengo, Berlijn en Tokio.

De ateliers die in deze ronde worden aangeboden zijn:

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie over de Bijdrage Gastateliers van het Mondriaan Fonds.