nieuws archief

overzicht

NEDxPO2018: start cultureel programma in Zuid-Korea

Naar aanleiding van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zal zich in de lente en zomer van 2018 een multidisciplinair cultureel programma ontvouwen in Seoul en Nederland. Het programma is gericht op de versterking van de banden met Zuid-Korea door middel van kunst en innovatie, en op het bieden van een internationaal platform voor cultuur uit Nederland.

De naam van het programma NEDxPO2018 is een samentrekking van ‘Nederland’ en ‘PyeongChang Olympics’. NEDxPO2018 wordt samengesteld en georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Seoul, in samenwerking met het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. Het programma wordt ondersteund door DutchCulture.

NEDxPO2018 zet zich in voor alle culturele activiteiten gericht op uitwisseling tussen Nederland en Korea, met name in Zuid-Korea. In het bijzonder wordt hierbij nadruk gelegd op twee disciplines: beeldende kunst en stedelijk ontwerp / architectuur. Deze komen tot uiting in vier hoofdprojecten:

Bekijk hieronder de NEDxPO2018 teaser, gepubliceerd door de Nederlandse ambassade in Seoul.