nieuws archief

overzicht

Club Solo gespreksavond met Roos van der Lint

Wat kan een boek dat een tentoonstelling niet kan? Wat is publiceren zonder de fysieke vorm van een boek? Rebecca Nelemans gaat hierover in gesprek met Roos van der Lint, Stijn Peeters en Roland Sohier tijdens een avond in Club Solo.

Roos van der Lint (1985) is freelance criticus en kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. Zij spreekt over de provocerende werking van kunstenaarsboeken in de huidige tijd. Haar essay Het boek in de kunst: een provocatie van de tijd verscheen in de essayreeks van het Mondriaan Fonds. Beeldend kunstenaars Roland Sohier en Stijn Peeters maken geregeld publicaties over hun werk. Zij vertellen over de waarde en betekenis van het publiceren voor hun kunstenaarspraktijk.

Rebecca Nelemans is regiomakelaar Zuid voor het Mondriaan Fonds.

29 maart, 20.00 – 21.45 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Meer informatie op de website van Club Solo