nieuws archief

overzicht

Koop kunst met de KunstKoop op Unfair

Unfair Unfair

Van 29 maart t/m 2 april vindt Unfair Amsterdam plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Unfair18 is een kunstbeurs, festival en tentoonstelling in één. Veertig kunstenaars tonen hun werk en er vindt een uitgebreid randprogramma plaats met performances, radio, video en meer. Op Unfair kunnen werken aangekocht worden met de KunstKoop.

Met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij ruim 120 galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.

Vanaf vorig jaar biedten Unfair, We Like Art, Patty Morgan, Pulchri Studio en Galerie De Ploegh de KunstKoop aan. Het Mondriaan Fonds voert hiermee een pilot uit met vijf instellingen waarvan het organisatiemodel enigszins afwijkt van de traditioneel opererende galeries binnen de KunstKoopregeling. Met deze pilot wordt onderzocht of de KunstKoop voor een grotere groep kopers toegankelijk kan worden.

Bekijk ook de website van Unfair18.