nieuws archief

overzicht

Nationale Museumweek 2018: ontdek samen ons echte goud

De Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van maandag 9 tot en met zondag 15 april. Nederland telt vele museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Tijdens de week worden deze collecties in de schijnwerpers gezet, met het thema ‘ontdek samen ons echte goud’. Ruim 400 musea presenteren hun pronkstukken of organiseren speciale activiteiten.

Het Mondriaan Fonds draagt op verschillende manieren bij aan de (her)vorming en presentatie van de collecties van Nederlandse musea. Zo werd een Bijdrage Incidentele Aankopen toegekend voor de aankoop van Kakiemon plastieken door Keramiekmuseum Princessenhof, een Projectinvestering Instellingen voor een tentoonstelling over de Slag om Arnhem door het Airborne Museum ‘Hartenstein’, en een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en Erfgoedinstellingen voor de herinrichting van een permanente expositie in het vernieuwde Rijksmuseum Boerhaave.

Bekijk het volledige programma van de Nationale Museumweek 2018 op de bijbehorende website.