nieuws archief

overzicht

Open oproep Residency Arita, Japan

Arita Guesthouse Exterior

Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden in 2019 opnieuw gezamenlijk twee residency perioden aan in de Japanse keramiekregio Saga. Beeldend kunstenaars en ontwerpers kunnen tot en met 6 augustus 2018 een voorstel indienen.

De werkperiode in Japan biedt aan veelbelovende kunstenaars en ontwerpers de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en hun eigen werk te ontwikkelen, waarbij er een intensieve wisselwerking moet ontstaan met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Een belangrijk uitgangspunt van deze residency is om speciale technieken te leren binnen de oudste keramische industrie van Japan en deze in het eigen werk toe te passen.
Voor meer informatie klik hier.

Naast de residency in Japan kunnen beeldend kunstenaars en bemiddelaars een aanvraag indienen voor een werkperiode in een van de (tijdelijke) binnenlandateliers van het Mondriaan Fonds (deadline 16 juli 2018). Voor meer informatie over de gastateliers in Nederland klik hier.