nieuws archief

overzicht

Nieuwe aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

Atelier Holsboer. Foto: Erik Mattijssen Atelier Holsboer. Foto: Erik Mattijssen

Kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 10 september 2018 een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2019 bij buitenlandateliers in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Indonesië, Italië, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De ateliers die in deze ronde worden aangeboden zijn: Delfina Foundation, Londen | Atelier Holsboer, Parijs | Deltaworkers, New Orleans |  Projectstudio Berlijn | Projectstudio Rome |  CCS Bard, Annandale-on-Hudson | Cemeti – Institute for Art and Society, Yogyakarta |  MMCA Residency Changdong, Seoul

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenlandateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Ook kan nog tot en met 6 augustus worden aangevraagd voor een werkperiode in de Japanse keramiekregio Saga.

Klik hier voor meer informatie over de Bijdrage Gastateliers van het Mondriaan Fonds.