nieuws

overzicht

Aanvraagronde Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen

Stedelijk Museum Schiedam, Vaandels & Verhalen, 2017 Stedelijk Museum Schiedam, Vaandels & Verhalen, 2017

Musea en overige erfgoedinstellingen kunnen tot en met 17 september wederom een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s. De bijdrage is bedoeld voor programma’s, van een tot maximaal drie jaar, die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en/of cultureel erfgoed.

Een bijdrage kan, eventueel in samenwerking met andere instellingen, worden aangevraagd voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten die zich richten op presentatie, experiment, opinie en debat. Hierbij valt te denken aan tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. De bijdrage kan ook worden aangevraagd voor een (her)inrichting van een permanente expositie of voor de ontwikkeling van visie en concepten in de vorm van een haalbaarheidsonderzoek.

Zo ontving het Stedelijk Museum Schiedam bijvoorbeeld een bijdrage voor het programma Vaandels & Verhalen. Lees hier het interview met directeur Deirdre Carasso: ‘Verbinding was ons thema en doel – nu zagen we het voor onze ogen gebeuren’.

Op dit moment kunnen ook platforms zoals presentatie-instellingen en tijdschriften een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s.